Kampanje

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na tribinu Zabrana uzgoja životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji, koja će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) 01.10. u 12 časova.

Ovo je prva saradnja između udruženja Sloboda za životinje i EU info centra i ima za cilj da upozna zainteresovane o stvarnom stanju uzgoja životinja radi krzna u Srbiji i Evropi.

 

 Tribina: Zabrana uzgoja životinja radi krzna

 

Zakonom o dobrobiti životinja je 2009. godine u Srbiji zabranjen uzgoj životinja radi krzna, pri čemu je proizvođačima dat prelazni rok od 10 godina da se prilagode ovoj odredbi. Taj rok ističe 1. januara 2019. godine i nadamo se da ćemo u novu godinu ušetati kao država koja poštuje pravne propise i želje svojih građana.

 

AGENDA

 

  • 12.00-12.45 - tribina "Uzgoj životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji"

  • 12.45-13.00 - pitanja

  • 13.00-14.00 - razgledanje izložbe Make Fur History i neformalno informisanje o kampanji Za Srbiju bez krzna (volonteri udruženja Sloboda za životinje)

 

GOVORNICE I GOVORNICI

 

1. Luka Oman - predsednik udruženja Prijatelji životinja iz Hrvatske i posebni savetnik Ministra poljoprivrede za pitanje zaštite životinja.
Kao govornik iz Hrvatske, g. Oman će preneti iskustvo iz susedne države u kojoj je zabrana uzgoja životinja radi krzna stupila na snagu 01.01.2017. godine, nakon isteka desetogodišnjeg prelaznog roka. Budući da Srbija i Hrvatska dele brojne ekonomske, ekološke, zakonodavstvene i praktične sličnosti koje se direktno tiču ove tematike, g. Oman će preneti informacije bitne za javnost inadležne institucije u Srbiji.

 

2. Maida Šabeta - pravna savetnica za održivi razvoj, životnu sredinu i prava životinja. Pravni fakultet završila je oktobra 2007. godine sa zvanjem magistrica pravne struke. Svoj radni vek provela radeći na pravu održivog razvoja, u Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao stručni pravni saradnik, a trenutno radi kao organizator kampanja za PETA Nemačku, koju i predstavlja na ovom događaju.
Na tribini će izneti kompletnu globalnu argumentaciju na strani zabrane uzgoja i ubijanja životinja radi krzna u odnosu na dobrobit životinja, uticaj na životnu sredinu, faktore održivog razvoja kroz prizmu principa "vladavine prava", kao i pregled pravnog okvira Evropske unije i Saveta Evrope na
navedenu temu.

 

3. Nicole van Gemert - bivša zastupnica u Holandskom parlamentu, koja je aktivno učestvovala u procesu dobijanja i odbrane zakonske zabrane uzgoja životinja radi krzna u Holandiji. Ona će preneti svoja iskustva i znanje iz Holandije.

 

Prijavljivanje prisustva je obavezno do ponoći 30.09. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vidimo se 1. oktobra u podne u EU info centru, da se zajedno borimo za naše krznene prijatelje!

 

Fur Free Retailer - Pročitajte Spisak modnih kuća koje više ne koriste pravo krzno! 😊

 

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Com Content 461 48
Kula: Životinje stradaju u kanalu... Poslednjih dana kod Kule u kanalu DTD stradalo dvadesetak srna i srndaća i nekoliko desetina zečeva, lisica i ptica.Predstavnici Lovačkog društva "Fazan" su zatražili od korisnika hidro-meliracionog sistema, koji je u nadležnosti JVP "Vode Vojvodine", da na obe obale kanala postave zaštitnu ogradu, jer životinje po foliji klize, tako da kad upadnu u vodu, više ne mogu da izađu na kopno.  Veliki bački kanal, najzagađeniji vodotok u Evropi - ovde doduše još ima kakvog-takvo...
Com Content 1479 48
Hajka na banatsku lisicu... U ponedeljak 18.01.2010. u jutarnjem programu RTV1 emitovan je prilog pod nazivom "Hajka na banatsku lisicu", gde su voditelji prvo naveli izmedju ostalog da je lisica stetocina i da se povodom toga organizuje hajka, te da je ona svecano otvorena juce itd... Potom je prikazan atar, lovci u formaciji sa puskama, pa onda sekvence na puskama, pa onda jedan lovac puca tri cetiri puta, ono kao cilja pa repetira itd., i prikazana je mrtva lisica... Obzirom da je u emisiji prikazivano ubijanj...
Com Content 1567 48
Kuću ne napušta samo pas Beli... Odavno je poznato da je pas čoveku najvernija životinja, ali retki su primeri da ih odanost gazdi ne napušta ni posle njegove smrti. Takav jedan primer zabeležili smo u zaseoku Prostruga podrajačkog sela Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca. Pas Beli već godinu dana od smrti Borislava Radenkovića ne odvaja se ok kuće u kojoj više niko ne živi.   Beli pred praznom kućom   7. 05. 2010. 12:05h | Z. Marjanović Odavno je poznato da je pas čoveku najvernija životinja, ali ret...
Com Content 1686 48
U Beogradu otvorena hitna pomoć za životinje ... Beogradski psi i mačke od danas mogu da se leče po evropskim standardima. Specijalna Hitna pomoć koja će zbrinjavati povređene vlasničke i napuštene pse i mačke, počela je da patrolira beogradskim ulicama. Svako ko ugleda povređenu životinju, o tome može da obavesti ovu službu na telefon 062/80-90-333 od osam do 16 sati.Služba raspolaže jednim vozilom hitne pomoći i ambulantom sa salom za hitne intervencije i postoperativnim blokom. Lečenje napuštenih pasa i mačaka finansiraće se iz budžeta „Vet...
Com Content 363 48
Vodič preživljavanja kroz globalno zagrevanje... Ovo je prepričan i sažet sadržaj ''Time''-a, posvećen globalnom zagrevanju. Kroz 51 stavku preporučeno je pojedincima, institucijama i industriji kako da svojim doprinosom smanje globalno zagrevanje i njegove pogubne posledice po celokupan život na Zemlji. Ovi saveti su napisani za prilike u SAD, ali ih svakako mogu primeniti i ostali. Originalan tekst možete naći na adresi http://www.time.com/time/specials/2007/environment/ . Ovo je prepričan i sažet sadržaj ''Time''-a, posvećen globalnom zag...

Svi tekstovi u rubrici

Foto Galerije

Časopis Udruženja

szz casopis6 7 thumb

szz casopis4 5 thumb

szz casopis2 3 thumb

szz casopis01 thumb

SZZ @ Facebook

Srodni članci (po ključnim rečima)

Kula: Životinje stradaju u kanalu

Detaljnije »