Kampanje

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na tribinu Zabrana uzgoja životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji, koja će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) 01.10. u 12 časova.

Ovo je prva saradnja između udruženja Sloboda za životinje i EU info centra i ima za cilj da upozna zainteresovane o stvarnom stanju uzgoja životinja radi krzna u Srbiji i Evropi.

 

 Tribina: Zabrana uzgoja životinja radi krzna

 

Zakonom o dobrobiti životinja je 2009. godine u Srbiji zabranjen uzgoj životinja radi krzna, pri čemu je proizvođačima dat prelazni rok od 10 godina da se prilagode ovoj odredbi. Taj rok ističe 1. januara 2019. godine i nadamo se da ćemo u novu godinu ušetati kao država koja poštuje pravne propise i želje svojih građana.

 

AGENDA

 

  • 12.00-12.45 - tribina "Uzgoj životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji"

  • 12.45-13.00 - pitanja

  • 13.00-14.00 - razgledanje izložbe Make Fur History i neformalno informisanje o kampanji Za Srbiju bez krzna (volonteri udruženja Sloboda za životinje)

 

GOVORNICE I GOVORNICI

 

1. Luka Oman - predsednik udruženja Prijatelji životinja iz Hrvatske i posebni savetnik Ministra poljoprivrede za pitanje zaštite životinja.
Kao govornik iz Hrvatske, g. Oman će preneti iskustvo iz susedne države u kojoj je zabrana uzgoja životinja radi krzna stupila na snagu 01.01.2017. godine, nakon isteka desetogodišnjeg prelaznog roka. Budući da Srbija i Hrvatska dele brojne ekonomske, ekološke, zakonodavstvene i praktične sličnosti koje se direktno tiču ove tematike, g. Oman će preneti informacije bitne za javnost inadležne institucije u Srbiji.

 

2. Maida Šabeta - pravna savetnica za održivi razvoj, životnu sredinu i prava životinja. Pravni fakultet završila je oktobra 2007. godine sa zvanjem magistrica pravne struke. Svoj radni vek provela radeći na pravu održivog razvoja, u Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao stručni pravni saradnik, a trenutno radi kao organizator kampanja za PETA Nemačku, koju i predstavlja na ovom događaju.
Na tribini će izneti kompletnu globalnu argumentaciju na strani zabrane uzgoja i ubijanja životinja radi krzna u odnosu na dobrobit životinja, uticaj na životnu sredinu, faktore održivog razvoja kroz prizmu principa "vladavine prava", kao i pregled pravnog okvira Evropske unije i Saveta Evrope na
navedenu temu.

 

3. Nicole van Gemert - bivša zastupnica u Holandskom parlamentu, koja je aktivno učestvovala u procesu dobijanja i odbrane zakonske zabrane uzgoja životinja radi krzna u Holandiji. Ona će preneti svoja iskustva i znanje iz Holandije.

 

Prijavljivanje prisustva je obavezno do ponoći 30.09. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vidimo se 1. oktobra u podne u EU info centru, da se zajedno borimo za naše krznene prijatelje!

 

Fur Free Retailer - Pročitajte Spisak modnih kuća koje više ne koriste pravo krzno! ?

 

 

Svi tekstovi u rubrici

Foto Galerije

Časopis Udruženja

szz casopis6 7 thumb

szz casopis4 5 thumb

szz casopis2 3 thumb

szz casopis01 thumb

SZZ @ Facebook