Kampanje

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na tribinu Zabrana uzgoja životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji, koja će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) 01.10. u 12 časova.

Ovo je prva saradnja između udruženja Sloboda za životinje i EU info centra i ima za cilj da upozna zainteresovane o stvarnom stanju uzgoja životinja radi krzna u Srbiji i Evropi.

 

 Tribina: Zabrana uzgoja životinja radi krzna

 

Zakonom o dobrobiti životinja je 2009. godine u Srbiji zabranjen uzgoj životinja radi krzna, pri čemu je proizvođačima dat prelazni rok od 10 godina da se prilagode ovoj odredbi. Taj rok ističe 1. januara 2019. godine i nadamo se da ćemo u novu godinu ušetati kao država koja poštuje pravne propise i želje svojih građana.

 

AGENDA

 

  • 12.00-12.45 - tribina "Uzgoj životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji"

  • 12.45-13.00 - pitanja

  • 13.00-14.00 - razgledanje izložbe Make Fur History i neformalno informisanje o kampanji Za Srbiju bez krzna (volonteri udruženja Sloboda za životinje)

 

GOVORNICE I GOVORNICI

 

1. Luka Oman - predsednik udruženja Prijatelji životinja iz Hrvatske i posebni savetnik Ministra poljoprivrede za pitanje zaštite životinja.
Kao govornik iz Hrvatske, g. Oman će preneti iskustvo iz susedne države u kojoj je zabrana uzgoja životinja radi krzna stupila na snagu 01.01.2017. godine, nakon isteka desetogodišnjeg prelaznog roka. Budući da Srbija i Hrvatska dele brojne ekonomske, ekološke, zakonodavstvene i praktične sličnosti koje se direktno tiču ove tematike, g. Oman će preneti informacije bitne za javnost inadležne institucije u Srbiji.

 

2. Maida Šabeta - pravna savetnica za održivi razvoj, životnu sredinu i prava životinja. Pravni fakultet završila je oktobra 2007. godine sa zvanjem magistrica pravne struke. Svoj radni vek provela radeći na pravu održivog razvoja, u Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao stručni pravni saradnik, a trenutno radi kao organizator kampanja za PETA Nemačku, koju i predstavlja na ovom događaju.
Na tribini će izneti kompletnu globalnu argumentaciju na strani zabrane uzgoja i ubijanja životinja radi krzna u odnosu na dobrobit životinja, uticaj na životnu sredinu, faktore održivog razvoja kroz prizmu principa "vladavine prava", kao i pregled pravnog okvira Evropske unije i Saveta Evrope na
navedenu temu.

 

3. Nicole van Gemert - bivša zastupnica u Holandskom parlamentu, koja je aktivno učestvovala u procesu dobijanja i odbrane zakonske zabrane uzgoja životinja radi krzna u Holandiji. Ona će preneti svoja iskustva i znanje iz Holandije.

 

Prijavljivanje prisustva je obavezno do ponoći 30.09. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vidimo se 1. oktobra u podne u EU info centru, da se zajedno borimo za naše krznene prijatelje!

 

Fur Free Retailer - Pročitajte Spisak modnih kuća koje više ne koriste pravo krzno! 😊

 

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Com Content 1674 48
Životinje trpe nesprovođenje zakona!... U „Beogradskoj hronici“ koja je emitovana 18. oktobra 2011. godine, dr Zoran Mićović, direktor Uprave za veterinu, najavio je mogućnost izmena Zakona  o dobrobiti životinja. Ceo prilog odavao je utisak legalizacije eutanazije pasa i mačaka. Mnogi gradjani ne znaju da zapravo nije ni prestala njena primena iako je to bilo naloženo važećim zakonima. Pri tome nije pomenuo jednu veoma važnu činjenicu: da se Zakon o dobrobiti životinja uopšte ne sprovodi širom Srbije još od kada je donet juna 20...
Com Content 230 48
Neuzvraćeno najbolje prijateljstvo... Septembar je, i kao i svake jeseni, skoro prirodno kao opadanje lišća, u novosadskom naselju Liman se primećuju grupe novopridošlih uličnih stanovnika. To su psi lutalice koje vlasnici uveliko počinju da izbacuju iz stanova od kako je krenulo kresanje porodičnih budžeta nakon početka školske godine.   Septembar je, i kao i svake jeseni, skoro prirodno kao opadanje lišća, u novosadskom naselju Liman se primećuju grupe novopridošlih uličnih stanovnika. To su psi lutalice koje vlasnici uve...
Com Content 280 48
Predavanje Christiana Sailera na Pravnom fakultetu... Obaveštavamo Vas da je 23.11.06, na Pravnom fakultetu gostovao predavač iz Nemačke, Dr Christian Sailer, svetski poznati pravnik i glavni tužioc na Medjunarodnom Tribunalu za prava životinja u Ženevi, koji je održao predavanje pod nazivom "Dostojanstvo životinja i ljudski zakoni" .Foto galerija predavanja >>Poštovani ljubitelji životinja, članovi i svi posetioci sajta, obaveštavamo Vas da je u okviru realizacije projekta „Pravni kapacitet Srbije za evropske integracije“ u č...
Com Content 1650 48
Velike prevare u dokumentarcima... Dokumentarni filmovi o životinjama već decenijama spadaju u najgledanije emisije širom sveta – na osnovu snimaka od kojih zastaje dah (lavica koja se bori da zaštiti svoje mladunce, napadi ajkula, mukotrpna borba za opstanak u najsurovijim uslovima Severnog pola...), uglavnom zaključujemo da su životinje pametnije, požrtvovanije ili odanije od ljudi. Najveća draž ovih filmova je realnost života u divljini, međutim, ovu iluziju nam je srušio Kris Palmer, američki producent dokumentaraca o životin...
Com Content 1647 48
Ujedi pasa skuplji od azila... U opštini Kula psi lutalice prošle godine ujeli 180 ljudi, kojima će za odštetu biti isplaćeno duplo više para nego što košta azil za pse, koji je, inače, opštinska vlast odbila da gradi u Sivcu.Ovde navodimo vest iz Press-a, sa napomenama i komentarima postavljača ovog teksta.   U opštini Kula psi lutalice prošle godine ujeli 180 ljudi, kojima će za odštetu biti isplaćeno duplo više para nego što košta azil za pse, koji je, inače, opštinska vlast odbila da gradi u Sivcu.KULA – Psi lutalice ...

Svi tekstovi u rubrici

Foto Galerije

Časopis Udruženja

szz casopis6 7 thumb

szz casopis4 5 thumb

szz casopis2 3 thumb

szz casopis01 thumb

SZZ @ Facebook

Srodni članci (po ključnim rečima)

Životinje trpe nesprovođenje zakona!

Detaljnije »